top of page

FA1R PLAY-PRISET

fairplay_x_stadium_logo_gro%C3%8C%C2%88n

Stadium står tillsammans med Idrottsgalan som avsändare av priset som delades ut första gången under Idrottsgalan 2019.

Fair Play är idag ett välkänt begrepp som de flesta förknippar med sportsligt uppträdande. Men Fair Play betyder så mycket mer. Fair Play handlar lika mycket om rättvisa, jämlikhet, allas lika värde och rätten att få idrotta. Fair Play är lika viktigt för idrotten som att vinna och förlora.

 

Fair Play-priset ska tilldelas en individ eller företeelse som genom sitt agerande är förebild och tydligt symboliserar det Fair Play står för.

2019 gick priset till Fritidsbanken som med sin verksamhet undanröjer ekonomiska hinder när gamla sportprylar får skapa nya aktiva minnen och glädjestunder. 2020 var det Jenny Rissveds, professionell mountanbikecyklist, som fick motta priset enligt motiveringen;

”Årets mottagare av Fair play-priset har öppet pratat om sin psykiska ohälsa och därigenom hjälpt till att lyfta tabun som omgärdar ämnet. Jenny Rissveds får Fair play-priset för att hon med hjälp av sina erfarenheter och nya inställning till sitt fortsatta idrottsutövande utgör en inspiration för så väl gammal som ung.”

– Det är det finaste priset man kan få för det sträcker sig bortom siffror, säger Jenny Rissveds, vinnare av Fair Play-priset 2020.

bottom of page